"Biz çalarken, mülkiyet daha icat edilmemişti"
Çingene Atasözü

Bu Sefer Kime Vereceksin?

     Komik kıyafetli saray soytarıları senden oy istiyor. Kurallarını kendi koydukları bir oyuna seni davet ediyor. Eline yine tutuşturacaklar bir kağıt, ve bir sandık koyacaklar önüne. Sıkıştırmanı isteyecekler senden, geleceğini o sandığın içine. Hayallerini, umutlarını o sandığa gömecekler yine. Kovacaklar seni sonra oyundan, birkaç yıl sonra tekrar oynamak üzere.

     Bıkmadın mı bunca zaman, hep ebe olmaktan? Patronun suratından, devletin kuralından, bankanın kazığından bıkmadın mı bunca zaman? Oy verdiklerinin hangisinin patronu var? Hangisinin senin gibi, bankalara borcu var? O devlet dediğin asıl kimin için var? Bu zamana kadar seçtiklerinin sana ne faydası var? Peki bu sefer seçeceğinin, öncekilerden ne farkı var? Evinin kirasıyla, çocuğunun mamasıyla, yüreğinin yarasıyla hangisinin ilgisi var?



     Senden daha mı zeki o seçtiğin 550 avanak? Senin eline ne geçecek mührü oraya basarak? Kapat şu televizyonu artık. Baksana, yalan söylüyorlar gözlerinin içine bakarak.

     Onlar kurulacaklar koltuklarına sen gece gündüz çalışırken. Senin adına konuşup senin adına karar verecekler, sen sus pus otururken. Senin adına savaş çıkaracaklar yine, ve senin adına kazanacaklar zafer; sen onlar adına ölürken.

     Padişahlardan rahat olacaklar senin ölüm fermanını imzalarken. Sen seçtin diye onları, senin üstüne atacaklar bütün boklarını.

     Onların senin oyuna ihtiyacı var! Oyunları sürsün diye, sana ihtiyaçları var. Sadece hijyenik yerlerde oynar onlar. Sadece gözetim altında oynarlar oyunu. Senin oyunun sokakta! Onları sokağa çağır. Bağır! Sandığa da gerek yok, komik kıyafetlere de. Palyaçosuz bir oyuna çağır. Onlar oynasınlar 550 kişilik oyun bahçelerinde. Bütün sokaklar sana açık. Bir kez olsun oy verme. Bugüne kadar yaptığını yapma bir kez olsun! Bir değişiklik yap hayatında, sandığa gitme bu kez. Bir bozulsun oyunları da gör o zaman.Sıkıcı değil mi hep ebe olmak? Bir kez olsun oy verme. Bir kez olsun, onlar çağırdığında oyuna gelme!

Hiç yorum yok:

sayın seyirciler